Ei, bine, Conferința „Europa noastră – Europa națiunilor” a avut loc! A avut loc în România, la Sinaia, într­un cadru care a evocat, simbolic, mândria României independente!

Sâmbătă, 16 aprilie, a fost o zi de primăvară însorită și caldă, care a adunat, la complexul internațional de conferințe Casino, câteva sute de susținători ai ideilor naționaliste din România. Publicul i­a primit entuziast, cu flori și drapele naționale, pe oaspeții din MENL, conduși de doamna Marine Le Pen. Aplauzele au marcat îndelung luările de cuvânt și personalitățile care au urcat pe scenă.

Sunt foarte bucuros că am putut prezenta, sâmbătă, chiar și pe scurt, în fața publicului și a presei, câteva trăsături ale mișcărilor naționaliste moderne din Europa: preocuparea pentru creșterea economică, întărirea clasei mijlocii, recuperarea valorilor tradiției culturale europene, gestionarea migrației ilegale, întărirea suveranității statelor­națiuni. Dar la Sinaia nu a fost o simplă conferință, fie ea și de succes, de expunere a unor probleme și idei politice actuale. Sinaia, aprilie 2016, înseamnă un nou început pentru curentul național și patriotic din România.

În România, mitul Uniunii Europene ca panaceu al sărăciei și subdezvoltării, este încă puternic. Dar, în aproape zece ani, Uniunea Europeană nu a rezolvat nici una dintre problemele României. Le­a mutat în alte părți și a adus alte probleme în loc. Acum, însă, oamenii încep să se trezească. România nu mai poate fi, din nou, o periferie săracă a unui imperiu. Vrem o Europă pe care să o simțim a noastră, a cetățenilor, a națiunilor!